AUTEUR

Esther Danielle Vermeulen

Lancering de ReadShop Barendrecht, september 2018,Het KattenPension,BM7,detectiveroman,Esther Vermeulen,Bureau MaRiT, Een Fatale Vergissing,detectiveroman,spannend,Rotterdam

Hi, ik ben Esther Danielle Vermeulen (ED Vermeulen), auteur van de detectiveroman-reeks Bureau MaRiT die zich afspeelt in Rotterdam en omstreken, waarvan er inmiddels 7 delen zijn verschenen, die los van elkaar te lezen zijn. Het leuke van research is dat ik mag praten met rechercheurs van verschillende vakgebieden en op stap ga met mijn vader om diverse locaties te bezoeken, mogelijke PD's. Het streven om 1 boek per jaar te schrijven, is tot op heden aardig gelukt, op een jaartje sabbatical na. Ik werk parttime bij een IT-bedrijf en kan mijn financiele baan goed combineren met het schrijversschap. Ik heb economie gestudeerd op de HES in Rotterdam, een stad waar ik geboren en getogen ben en die een grote rol speelt in mijn boeken. Kernelementen in mijn verhalen zijn spannend, ontroerend, meeslepend, met een vleugje romantiek en de nodige humor," CRIME in een avontuurlijk jasje". Naast het gezinsleven probeer ik dan ook zoveel mogelijk tijd aan het schrijven te besteden, want schrijven is mijn passie.
Over de boeken:
De eerste 5 delen heb ik in eerste instantie zelf uitgegeven onder de naam ED vermeulen Books, totdat in oktober 2015 Veltman Uitgevers mijn pad kruiste. Inmiddels zijn alle delen door deze uitgever uitgegeven. Hoewel ik Rotterdam op de huidige covers miste, vind ik de nieuwe layout van de boeken erg mooi en ben ik er trots op dat al mijn boeken zo'n mooi jasje krijgen. 

Detectivebureau Bureau MaRiT van de eigenzinnige Marit Johansen speelt zich gedeeltelijk af op het Noordereiland in Rotterdam waar het bureau is gevestigd, inmiddels zijn er 7 delen verschenen. Mijn streven is deze reeks jaarlijks uit te breiden met nog meer (ont)spannende avonturen van Marit Johansen. Een prachtige start werd gemaakt door Krimson, die deze bijzondere website voor mij heeft ontworpen, ik ben hen veel dank verschuldigd! Ook heeft Eelco Romeijn van POI Creatives een korte film gemaakt over mijn bezoek aan het Noordereiland waar ik heel blij mee ben. Ook Imre heeft niet stil gezeten en heeft veel promotie gemaakt voor Bureau MaRiT via de diverse media. Herman Vissia van Byelex was zo vriendelijk mij 'Buzztalk' op het gebied van Twitter in bruikleen te geven om op die manier Bureau MaRiT meer bekendheid te geven. En dan mag ik zeker de Recherche Rotterdam niet vergeten, voor hun enthousiasme en bereidheid om mij bij te staan met raad en daad. Ik bof enorm met alle hulp!!

Inmiddels is Bureau MaRiT deel 7 Het kattenPension verschenen. Het onderwerp zat al een tijdje in mijn hoofd, en met de opgedane kennis en hulp was het mogelijk om het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Het blijft natuurlijk een echte Bureau MaRiT, want hoe ernstig of spannend de situatie ook is, het verhaal moet aantrekkelijk en ontspannend zijn om te lezen. Dat is de boodschap die ik wil uitdragen, een stukje kennis verweven in een goed verhaal, met een lach en een traan. Tipje van de sluier: Bij gebrek aan werk accepteert Marit een opdracht over een vermiste kat, maar het blijkt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken...

Wordt vervolgd maar weer...

Esther