AUTEUR

Esther Danielle Vermeulen

Hi, ik ben Esther Danielle Vermeulen (ED Vermeulen), auteur van de detectiveroman-reeks Bureau MaRiT, waarvan er inmiddels 6 delen zijn verschenen, die los van elkaar te lezen zijn. In mijn vrije tijd praat ik met rechercheurs van verschillende vakgebieden en doe ik research naar politiezaken. Het streven om 1 boek per jaar te schrijven, is tot op heden aardig gelukt. Bureau MaRiT deel 6 heeft helaas iets langer op zich laten wachten door een verbouwing, een zoon die naar de Middelbare school ging en door een auteursblog bij Dizzie. Ik werk parttime bij een IT-bedrijf en kan mijn financiele baan goed combineren met het schrijversschap. Ik heb economie gestudeerd op de HES in Rotterdam, een stad waar ik geboren en getogen ben en die een grote rol speelt in mijn boeken. Kernelementen in mijn verhalen zijn spanning, persoonlijk, met een vleugje romantiek en de nodige humor," CRIME in een avontuurlijk jasje". Naast het gezinsleven probeer ik dan ook zoveel mogelijk tijd aan het schrijven te besteden, want schrijven is mijn passie.
Over de boeken:
De eerste 5 delen heb ik in eerste instantie zelf uitgegeven onder de naam ED vermeulen Books, totdat in oktober 2015 Veltman Uitgevers mijn pad kruiste. Inmiddels zijn de eerste 2 delen en het nieuwe deel 6 door deze uitgever uitgegeven en zullen deel 3, 4 en 5 volgend jaar volgen. Hoewel ik Rotterdam op de huidige covers miste, vind ik de nieuwe layout van de boeken erg mooi en ben ik er trots op dat al mijn boeken zo'n mooi jasje krijgen. 

Detectivebureau Bureau MaRiT van de eigenzinnige Marit Johansen speelt zich gedeeltelijk af op het Noordereiland in Rotterdam, inmiddels zijn er 6 delen verschenen. Mijn streven is deze reeks jaarlijks uit te breiden met nog meer (ont)spannende avonturen van Marit Johansen. Een prachtige start werd gemaakt door Krimson, die deze bijzondere website voor mij heeft ontworpen, ik ben hen veel dank verschuldigd! Ook heeft Eelco Romeijn van POI Creatives een korte film gemaakt over mijn bezoek aan het Noordereiland waar ik heel blij mee ben. Ook Imre heeft niet stil gezeten en heeft veel promotie gemaakt voor Bureau MaRiT via de diverse media. Herman Vissia van Byelex was zo vriendelijk mij 'Buzztalk' op het gebied van Twitter in bruikleen te geven om op die manier Bureau MaRiT meer bekendheid te geven. En dan mag ik zeker de Recherche Rotterdam niet vergeten, voor hun enthousiasme en bereidheid om mij bij te staan met raad en daad. Ik bof enorm met alle hulp!!

In het najaar 2016 kwam Bureau MaRiT deel 6 uit en langzaam druppelen hiervan de reacties binnen, die erg goed zijn. Het onderwerp zat al een tijdje in mijn hoofd, en met de opgedane kennis en hulp was het mogelijk om het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Het blijft natuurlijk een echte Bureau MaRiT, want hoe ernstig of spannend de situatie ook is, het verhaal moet aantrekkelijk en ontspannen zijn om te lezen. Dat is de boodschap die ik wil uitdragen, een stukje kennis verweven in een goed verhaal, met een lach en een traan. Tipje van de sluier: Dit keer begeeft Marit zich in een virtuele wereld, waarvan de gevolgen niets aan de verbeelding overlaten... 

Wordt vervolgd maar weer...

Esther