BM5 - Een Fatale Vergissing

ISBN
9789048316038

“…Verwonderd keek hij achterom naar het lege fietspad en merkte tot zijn schrik dat er iemand op enkele meters afstand achter hem liep. De fiets lag afgedankt in het gras. Ontsteld keek hij voor zich uit, terwijl hij koortsachtig naar een verklaring zocht. Hoe kon de man hem zo dicht genaderd zijn zonder dat hij er iets van had gemerkt?…” (zie de webisode voor de complete proloog)

Marit Johansen, privé-detective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT, gaat de samenwerking aan met de eigenzinnige Jack Stevens, haar minnaar en collega-detective. Aanvankelijk maakt een potentiële klant een wat merkwaardige indruk op haar, maar het tekort aan werk laat haar geen andere keus dan om zijn opdracht te accepteren. De man waant zich bespiedt. Als Marit en Jack hem tijdens zijn dagelijkse wandeling door het park observeren, lijkt er niets aan de hand te zijn...

Op het terrein van het Maasstad Ziekenhuis wordt een zwaar toegetakelde man gevonden, die uiteindelijk aan zijn bizarre verwondingen bezwijkt. De zaak komt in handen van Dix Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, die hiermee op het punt staat een duistere wereld te betreden en op het spoor komt van een eigenaardig gezelschap. De zaak krijgt een vreemde wending als Marit hier meer over lijkt te weten…

 

In deze vlot geschreven detectiveroman behandelt ED Vermeulen een beladen onderwerp. Met een uitgebalanceerde dosis spanning wordt de complexiteit van een eeuwenoud probleem in een spannend verhaal gegoten waarin gaandeweg steeds meer duidelijk wordt. 

Esther Danielle Vermeulen studeerde economie op de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Haar detectiveromans spelen zich vaak af in de omgeving van Rotterdam, haar geboorteplaats. 

De romans zijn onafhankelijk van elkaar te lezen.

Een fatale vergissing,Bureau MaRiT,detectiveroman,Rotterdam,spannend,BM5